Alla inlägg den 26 augusti 2010

Av indibandi zmurfs - 26 augusti 2010 23:20

Vi har intervjuat Sebastian Hagård, tränare för Bergs IK, efter matchen mot FBC Linköping.
 
Hur var matchbilden?
Det kom att bli en relativt svängig match. Vi var det ledande laget matchen igenom och gick upp till 3-0, men FBC höll sig kvar och lyckades få kontakt en bit in i andra perioden. Därefter var det en helt öppen historia mellan två lag som ville mycket men som stundtals var oslipade och präglades av slarv. Inför tredje perioden leder vi med 4-2 och jag har svårt att se att vi i skarpt läge släpper till två mål och låter dem komma ifatt. Inga skugga ska falla över FBC som i tredje spelar riktigt bra, samtidigt som vi inte presterar något att vara stolta över direkt. Jag kan tyvärr bara medge att 5-5, sett till insatsen, är ett rättvist resultat.
 
Hur kommer det sig att ni bytte motstånd helt plötsligt?
Jag blev uppringd sent på tisdagskvällen av Linghem som inte kunde mönstra något manskap. Det var bara att börja höra sig för direkt och turligt nog kunde FBC ställa upp.
 
Vad tar ni med er från dagensmatch?
Vi tar med oss dels den oangenäma upplevelsen av att möta FBC Linköping - ett lag som det känns skönt att ha mött inför säsongen. Men även de olika svar matchen gav i form av spelarprestationer. Vi befinner oss mitt i träningsmatchandet och har med a truppen avklarat 3 matcher. Nu på söndag väntar KFUM Norrköping och nästa vecka väntar en fullängdscup mot IFK Kumla, Axberg och Lillån. Träningsmatcherna ger oss många nödvändiga svar och det Berg som kliver in första seriematchen lär vara 30-40% starkare än det Berg vi har idag. 
 
Vilka utmärkte sig?
Att säga Kim Sundin vore nästan för enkelt. Han är en enorm tillgång naturligtvis ,men det överraskar kanske ingen. Christoffer Collin gör en riktigt bra insats, likaså Viktor Boänges. Även Daniel Ranta förtjänar ett omnämnande.
 
Vilka gjorde era mål i dagensmatch?
Kim Sundin 2
Viktor Boänges 2
Christoffer Collin 1
 
Tack Sebastian Hagård och ett stort lycka till!
/Bondzmurfen

Av indibandi zmurfs - 26 augusti 2010 17:13

Sådär, nu kommer ett nytt inlägg där fokus kommer ligga på matchen igår mellan Bergs IK - FBC Linköping. Jag har kollar runt om båda lagens hemsida och hittat lite information. Matchen slutade oavgjort, 5-5.


Enligt FBC Linköpings hemsida sa tyckte de att de var de bättre laget och borde ha vunnit. Tydligen så ska FBC Linköping ha kvitterat i slutet av matchen efter att Berg haft en 3-0 ledning. Berg lyckades inte knyta ihop säcken vid den ställningen utan FBC Linköping jobbade sig tillbaka.


Jag har tidigare spekulerat i om FBC Linköpings unga lag har det som krävs för att ens hålla sig kvar i division 2?! Läste att de hade en medelålder på 17.1 år igår. Samtidigt kan man läsa på hemsidan Sebastian Hagård säga:

 

Vi når tyvärr inte upp i önskvärd nivå mot FBC, vi slarvar för mycket och begår generellt sett för mycket misstag. Samtidigt ska sägas att FBC imponerar - inget snack om den saken. Laget är välbalanserat och väldigt bollskickligt. Det är hög tid att betrakta FBC som ett allvarligt hot i tabellen - laget har tillräckliga kvalitér för att hota de flesta.

 

Utan att ha sett matchen så känns det som att FBC Linköping måste gjort en toppmatch medan Bergs IK inte riktigt kommit upp i normal standard. Men helt klart ett imponerande resultat av FBC Linköping. Det finns inget annat att säga.


Målen denna match gjordes av:


Bergs IK:

Kim Sundin, 2

Viktor Boänges, 2

Christoffer Collin, 1


FBC Linköping:

Ludvig Jonsson, 4

Fredrik Engstrand, 1


Bloggen önskar båda lagen lycka till i framtiden och det kommer säkert skrivas mer om båda dessa i framtiden.


____________________________________________


Nu när jag skulle promota en match som jag trodde spelades ikväll fick jag se att den spelades igårkväll också. Det var en match mellan KFUM Norrköping - Åby IBK (H1).


Det var en match där KFUM Norrköping backade hem och spelade tufft försvarsspel, medans Åby fick vara det bollförande laget. Ingenting konstigt i det. Men för att vara ultradefensiva så är det ganska bra att producera 5 mål framåt. Matchen slutade med en 8-5 seger för Åby, och det är faktiskt ett imponerande resultat för KFUM Norrköping. Starkt!


Målskyttar Åby:

Mathias Pettersson, 3

Jonathan Karlsson, 2

Petter Westher, 1

Olle Strid, 1

Johan Strandberg, 1


____________________________________________


Om någon har koll på fler matcher som spelats eller kommer spelas så skriv en kommentar med ett tips :)


/Sportzmurfen

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

143 besvarade frågor

Gästboken

Omröstning

Vilket lag vinner H2 säsongen 12/13
 Bergs IK
 Boxholms IBK
 IBF Antvarden
 IBF Linköping
 IBF Norrköping
 IBK Succé
 Linghems SK
 Linköping FBC
 Linköpings Universitets AIF
 Solfjäderstaden IBK
 Åby IBK Ungdom

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30 31
<<<
Augusti 2010 >>>

Antal zmurfvisningar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Translate

Föreningar i Östergötland


Ovido - Quiz & Flashcards