Direktlänk till inlägg 9 april 2013

Hur ligger Östergötland till i jämförelse till resten av landet?

Av indibandi zmurfs - 9 april 2013 21:04

Som mitt första inlägg här tänkte jag få igång lite tankar om hur vi i Östergötland står oss mot resten av Sverige på innebandyfronten. Succe kvalade mot Borås IBF och fick stryk med siffrorna 11-2 borta och 1-12 hemma. Kollar man resultatet på övriga kvalmatcher till H1 så är det betydligt jämnare, största vinsten bland dom matcherna var med 3 mål. Vad säger det då kan man undra. Succe som får anses som ett riktigt bra divison 2 lag (i Östergötland) får storpisk av Borås.


Är Östergötland mycket sämre på o vaska fram bra innebandyspelare? Givetvis spelar ju antalet folkmängd på sin ort/kommun in på hur många som spelar innebandy o därefter hur många  innebandyspelare de blir.Om man ser på Östergötland så är det ju kanske inte så lätt för mindra orter som Åtvid, Boxholm , Rimforsa mm att få fram så många  spelare då det inte bor så mycket folk där. Och innebandyn kanske inte ens är den sport folk prioterar i första hand. Så vad kommer vi fram till??


Någon som har någon ide ? fram med det bara



Gammelsmurfen har talat


 

 
 
Geniet

Geniet

9 april 2013 22:10

Succés resultat i kvalet kan ju bero på att de har ett grundspel värdigt boxholm och en spelartrupp med förredettingar som "storstjärnor" och målvakter som mer än gärna flyttar på sig när skotten kommer...

http://Ingen alls

 
Ingen bild

mig

9 april 2013 22:19

rimforsa är en liten ort, men producera talanger kan dem ändå göra. vi ser micke karlsson och macke bulla i ssl. sedan har rif haft med spelare i antingen p15 eller hj17 östergötland i årskull 87,88,89,90,92,93,94,95,96 ganska imponerande!

 
Ingen bild

Nr 35

9 april 2013 22:36

Jag ser ett problem. Det stavas LIBK. Jag unnar föreningen all framgång i deras satsningar mot att bli en etablerad elitklubb och jag hoppas på SSL-Guld. Men deras förmåga att plocka upp varenda talang i närområdet och genom det göra mindre föreningar ute i länet spelmässigt svagare på grund av stor talang flykt till LIBK juniorlag. En del talanger lyckas självklart... men tror många tappar talangutveckling när speltid minskar i lag 120 o.s.v(ni fattar poängen). Många mindre föreningar behöver sina talanger för att kunna ha ett slagkraftigt lag och som det ser ut idag försvinner det fort från mindre förening och tappar utveckling genom att inte bli kvar i en mindre förening med mer speltid och som hjälp att fler lag har bredare trupper.

Det finns tillräckligt med talang och spelare för både Linköping och Norrköping att ha fler lag 1 Div om bara LIBk och Åby IBK slutar att gömma de i deras många lag. Ett fenomen men som inte bara gäller innebandy men nu diskuterar vi innebandy och det jag anser vara ett problem i östergötland

En tanke bara...

 
Ingen bild

Jonas

9 april 2013 23:21

Tycker inte att det är en helt rättvis jämförelse från kvalet, kanske är just detta Boråslaget väldigt bra denna eller förra sässongen? Men hur många lag har Östergötland i div 1 och hur många har Borås/Västergötland? IBK Lidköping och IBK Alingsås är dom lagen jag vet om, har inte så bra koll men Östergötland har LIBK U, Finspång, Mjölby och Söderköping (som åkte ut tror jag) Så tror inte ÖStergötland är sämre än Västergötland! Hoppas ni får lite fart på bloggen nu, den uppskattas! :)

 
Ingen bild

henke

10 april 2013 00:50

med tanke på hur många lag östergötland hade i förbundsseriena denna säsong så kan det inte vara så illa ställt. Med tanke på folkmängd i östergötland och antal lag som ligger högre upp så kanske det får anses skapligt ändå. Kan inte vara lätt för en klubb i Linköping som succe att ta spelare från Linköpings SSL och div1 lag. Sedan på östra sidan tar ju Åby det bästa sedan fick sörping och finspång dela på "resten". Även Mjölby är ju med och slås om spelare för succe

 
Ingen bild

hmm

10 april 2013 06:55

det gåtr inte bata kolla på ett års kval utan en längre period och gör man dt så brukar ju östergötland vara bra med. och kollar men på de gångerna vi gått upp utan kval så har det laget sällan åkt ur serien ovanför direkt. sen är det ju så att seriens kvalitet är så olika från år till år på distriktsnivå. 2:an i år är ju klasser sämre än förra året t.ex mitt svar är att det inte generelt går att säga hur bra/dålig herr innebandyn är på distriktsnivå i östergötland. men i år ett dåligt år och det grundar jag på att de flesta lagen i 2 an har något sämre trupper i år. plus att mjölby gick upp kfum norrk försvann och inget lag trillade ur.

 
Ingen bild

Josh

10 april 2013 14:36

Andra år har vi klarat kvalet så jag tycker inte man skall fundera på det så mycket, för några år sedan krossade gamla KFUM Linköping ett lag från Västergötland i kvalet. Tror mer det handlar om att vi på senare år har flyttat fram positionerna högre upp i spelsystemet. I år hade vi väl fyra lag bara i division ett? Bra för ett litet distrikt?

 
Ingen bild

png

11 april 2013 10:40

Skönt att någon vågar kritisera Succés "grundspel". Att man krossat serien beror kanske mer på relativt svagt motstånd och individuella prestationer där en gammal föredetting som skjuter i block 82% av skotten kan vinna säger ganska mycket om serien. Målvakterna Succé har är duktiga men tyvärr har man valt att sortera bort två av de bättre och istället satsat på de målvakter som lyder blint under "Jesus" alias Wrang.

 
Ingen bild

Josh

11 april 2013 11:31

Alltså SUCK, nr 35: det går inte en sekund förrän någon i det här länet gnäller på LIBK och alltid är det samma sak, de tar talangerna de förstör mindre föreningar.

Jävla jante mentalitet, är sååååååååå sjukt trött på den.

Jag vet genom att jag är god vän med flera i den organisationen att man inte aktivt värvar andra talanger i länet, tvärtom är det till 90% talangerna som söker sig till dem.

När det gäller uppstart av nya lag kan alla Linköpingslag göra samma sak, men där händer ju ingenting för man orkar inte driva dessa aktiviteter.

IBK Succé har hur många ungdomslag??? Är det fel att ungdomar i stan först och främst vill spela i LIBK skall LIBK säga nej du får inte spela här gå till Succé eller IBF och försök dem att starta ett lag?

Flera klubbar såsom Sturefors IF och Hjulsbro har dragit igång innebandylag och inte fan stoppar LIBK dem!!! Sen att dessa lag efter några år hör av sig till LIBK är en annan sak och visar väl att bara att det finns inte många som får ungdomssidan att fungera??

Att ens påstå att det är LIBKs fel att Succé förlorar och att läget är som det är visar på fruktansvärt dålig koll.... Distriktet har aldrig varit så starkt och jag vet jag har varit med i detta distrikt sedan början av nittiotalet!

 
Ingen bild

#81

11 april 2013 11:49

Josh vem säger att det var Libks fel att vi förlorade? . Det borås lag vi mötte var det bästa jag mött på många år oavsett motstånd i Östergötland dom hade ett annat tempo och enormt mycket vassare grund spel än alla lag i 2an här i länet . Sen tror jag att det handlar om att det blivit en grej att spela för Libk man får spela för en SSL klubb likt alla hockey grabbarna vill spela för LHC . Jag tror att det både gott o ont men kan säga att många lag här i stan eller närområdet har svårt att locka spelare både talanger och äldre spelare förutom Libk även om det är så att spelaren söker sig dit.
Vi andra har inte riktigt den dragningskraften eller "statusen" för att lyckas med det .

Sen måste jag säga att för att vara ett gäng föredettingar måste vi gjort mycket bra som vann serien med över 10p till 2an? ..

Allas åsikt är en åsikt . Nästa säsong är en ny säsong.
Mvh
Nicke#81 ibk succé

 
Ingen bild

Josh

11 april 2013 12:42

--> Nicke#81 nummer ett misstolka inte att jag vill hacka på succé har inget emot er tvärtom det hade vart skitkul att sett er i div 1. Angående LIBKs "skuld" tycker #35 mer eller mindre påstår det då han identifierar "problemet" som LIBK till att Östergötland i år inte lyckades få upp ett lag i div 1.

Håller med dig att kidsen givetvis vill spela i den stora föreningen så brukar det som sagt vara i många idrotter, men jag har sett för många gånger att mindre lag i Östergötland skyller på LIBK som den stora elaka Draken som ser till att andra föreningar inte lyckas värva ungdomar, det är ju en väldigt snedvriden bild av verkligheten.

Ta succé som ett exempel, det är ju inte LIBK som gjort att man tappat ungdomslag genom åren utan mer brist på organisation där Kimmo har varit för ensam.

När jag pratar med ibvänner i Succé eller IBF så är känslan över att man vill gärna ha fler lag men man vill inte ut och rekrytera och gör du inte det i dagens samhälle och med den lokala konkurrens som finns kommer det aldrig hända något.

Succé tror jag faktiskt redan har tjänat på den stora konkurrensen i LiBK, har för mig att ett antal av -93 kullen i LIBK gick just till Succé ?

 
Ingen bild

Nicke#81

11 april 2013 17:37

Absolut Josh jag vet också att många skyller på Libk och det är fel men man kanske tröttnat och känner att det är ända sättet kvar på nåt sätt inte för att det är till en fördel .

Och om att vi fått några 93or vet jag knappt vet två-tre st som kommer ifrån nåt libk lag bara i truppen..

Tycker väl att kanske två föreningar till i länet borde göra en satsning och få ihop en stor förening med mycket ungdomar tjejer/killar och sedan ta steget upp i 1an ...och då även kunna locka ungdomar till att stanna inom den föreningen ! .

 
Ingen bild

Grim

11 april 2013 19:27

Låt de två bästa östgötalagen i h2 göra upp med Sörmlands motsvarighet. Låt 4 lag slåss om 2 direktplatser. På samma sätt låt de två sämsta lagen i H2 slåss med de två främsta i H3 om två div. 2 platser. Gör serien mer levande och mer utsatt för konkurrens. Generellt sett är problemet inte att segraren inte klarar kvalet utan att avståndet mellan 1:an och resterande lag i serien är för stort.

 
Ingen bild

Josh

12 april 2013 11:42

Håller med att fler föreningar bör kunna bli större ungdomsmässigt och således stiga i seriesystemet nummer ett vore väl Fjädern som minst bör spela i div ett, även Mjölby bör bli större med tanke på storleken på sin kommun.

I Linköping kommun är ju Bergs IK och Linghem två föreningar jag tror på, båda har etablerat en bra ungdomsverksamhet och kan nog tids nog ta ytterligare steg.

Framtiden är ljus i Östergötland och jag tror mer på att LIBK och Åby stärker innebandyn som sport än att man stjälper den. Fler ungdomar utöver en sport om det finns en lokal elitprodukt, det gäller alla städer och alla idrotter

 
Ingen bild

#12

13 april 2013 09:18

Nu går Östergötland bra i Hj17 SM med. Jävla Libk förstör allt!

 
Ingen bild

Nicke #81

13 april 2013 18:06

Till #12 din kommentar hamnade ju i sandlådan direkt....

Absolut Josh Linghem har även lyckats etablera sig i div2 med sitt a-lag och Berg har länge varit ett lag i den serien !
jag hade personligen tyckt det varit jättekul med fler juniorlag
i Succe´ samt även flicklag det är ändå ett av länets mest anrika föreningar.Men som sagt tror att det bara kommer gå framåt för många föreningar i länet i framtiden.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av indibandi zmurfs - 4 juni 2013 14:41

Vi har i dagarna bytt ut denna blogg till en hemsida istället!Besök oss på:www.indibandizmurfs.webnode.se /Indibandizmurfs ...

Av indibandi zmurfs - 28 maj 2013 14:13

Tänkte börja skriva lite kring de senast inkomna ryktena som nått bloggen.   - Det ligger viss sanning i att bröderna Claesson kommer flytta från Rimforsa, och det vore kännbart för Rimforsa IF. Jag har fått bekräftat att det kanske är något som ...

Av indibandi zmurfs - 10 maj 2013 19:53

Fick ju igång diskustioner på förra inlägget om hur vi står oss i Östergötland mot resten av länet. Och vi får hoppas att det blir samma respons på detta ämne, nämligen DOMARNA. Vad tycker folk? är de samma gamla rävar till domare år efter år eller f...

Av indibandi zmurfs - 10 maj 2013 19:45

Det är väldigt snålt med tips kring silly season, och därför ligger vi på lågfrekvens här på bloggen. Kan samtidigt meddela att vi gärna blir fler som driver bloggen, så om du vill skriva här på bloggen så skriv till oss på facebook. Vi är inte så må...

Av indibandi zmurfs - 22 april 2013 20:29

Jag tänkte göra en genomkörare på de rapporter jag fått in gällande silly season. Sanningshalten varierar! *** Joacim Bonnevier är enligt Finspång facebooksida och media klar för Finspång IBK nästkommande säsong. Bonnevier kommer från Söder...

Presentation

Fråga mig

143 besvarade frågor

Gästboken

Omröstning

Vilket lag vinner H2 säsongen 12/13
 Bergs IK
 Boxholms IBK
 IBF Antvarden
 IBF Linköping
 IBF Norrköping
 IBK Succé
 Linghems SK
 Linköping FBC
 Linköpings Universitets AIF
 Solfjäderstaden IBK
 Åby IBK Ungdom

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Antal zmurfvisningar

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Translate

Föreningar i Östergötland


Ovido - Quiz & Flashcards