Alla inlägg den 23 augusti 2010

Av indibandi zmurfs - 23 augusti 2010 22:54

- Hur ser du på matchbilden?
IBF norrköping tog ledningen snabbt  i början av matchen med 1-0. Tyckte vi hade svårt att komma in i matchen i första perioden som var ibfs helt och hållet. 2 perioden spelade vi upp oss och vi började hitta uppspel och passningar och då kunde vi skapa tryck på IBF vi vinner perioden med 2-1. 3 perioden tycker jag vi är bättre med men lite slarv av våra backar så slutade matchen 3-3 . Helheten så gick vi på 4 femmor och det var svårt att få upp något tempo men okej 1a match från oss.


- Vad tar du med dej från matchen och vad måste ni förbättra till seriepremiären?
Bättre passningspel och högre bolltempo är ett måste samt ett jävla go hos grabbarna.
 
- Vad tyckte du om dina nyförvärv som gjorde sin första match med FIBK loggan?
Alla 3 får absolut godkännt men tyvärr en knäskada på Jonte Håkansson en viktig kugge i laget.


- Vilka vill du ge + till den här matchen?
våran första femma och andra femma med mest 94 men Richard Karlsson född 96 och Jonte Wiklund född 95 ska väl ha extra++++
 

- Hur fungerade Oscar Saranpää som förstärkte truppen?

Vi hade lite ont om centrar så Oscar fick gå in o spela där en ovan position som han gjorde bra. Sen när jonte vart skadad fick han gå in o spela back i förstafemman och där gör han ju allt rätt
 
Vi tackar Jimmy som tog sig tid att svara på några frågor om matchen.
/Bondzmurfen
Av indibandi zmurfs - 23 augusti 2010 14:42

Till helgen som kommer drar Östgötapokalen igång. Det är en cup för seniorlag på divsion 1- och division 2 nivå på herrsidan. Cupen spelas i Mjölby och herrarna kommer spela i Lagmanshallen. Jag tänkte spekulera fritt om helgens äventyr i Mjölby :)



Det kommer vara två grupper och totalt åtta lag som gör upp om segern i denna försäsongscup. Givetvis kommer indibandizmurfs försöka vara på plats under helgen, men det är ingenting som utlovas tyvärr.



Jag börjar med grupp 1 som består av Mjölby IBK, Lindome IBK, Boxholm IBK och Vimmerby IBK.


Mjölby IBK har vi säkert alla ganska stor koll på. Det är deras H1 lag som spelar i den här gruppen och måste ses favoriter till gruppsegern. Bakom skuggar det nyblivna H1-laget Vimmerby IBK. Vimmerby som förra säsongen blev uppflyttade från Smålands division 3, men då med en viss Johan Astbrant i laget. Astbrant som nu spelar i Linköping IBK för de som missat det. Lindome IBK spelar i Göteborgs H2-serie och placerade sig strax bakom toppen förra säsongen. Boxholm IBK kommer ju från vår egen H2-serie där de tippas som ett topplag. Senaste ryktena placerar den gamle LIBK-spelare Johan Ragvald i Boxholm, och då skulle han återförenas med sin bror, Adam Ragvald.


Förutsättningarna är att slutar med 1-3 i gruppen så går man vidare till slutspel. Slutar man 4:a i gruppen väntar en placeringsmatch på söndagen. Den här gruppen är svårtippad, men jag skulle nog kunna tänka mig att den slutar enligt följande:


1. Mjölby IBK

2. Vimmerby IBK'

3. Lindome IBK
4. Boxholm IBK



Den andra gruppen innehåller lag som Finspång IBK, BK Vingen, FBC Linköping och Mjölby IBF. Precis som den första gruppen så innehåller denna grupp två stycken H1-lag och två stycken H2-lag. Spontant känns den här gruppen sämre. Finspång är skyhöga favoriter, och ser man till serietillhörighet så bör BK Vingen komma tvåa. Jag tror att så blir fallet då man har två förmodade lag för nedre halvan i vår egen H2-serie; FBC Linköping och Mjölby IBF. Vingen har dock inte imponerat än, och inte heller Mjölby IBF. FBC Linköping har jag inte hittat något resultat från, så troligen har de inte spelat någon match än. Finspång har sett bra ut hittills. Jag tippar den här gruppen såhär:


1. Finspång IBK

2. BK Vingen

3. Mjölby IBF

4. FBC Linköping



Det ger oss en söndag som skulle se ut såhär.


Match om 7:de plats: Boxholm IBK - FBC Linköping

Kvartsfinal 1: Vimmerby IBK - Mjölby IBF

Kvartsfinal 2: BK Vingen - Lindome IBK


Först och främst har vi en match om jumboplatsen i cupen. Där tror jag Boxholm vinner rätt lätt och sista platsen går till FBC Linköping. Kvartsfinal 1 blir en lika ojämn historia som placeringsmatchen, men i detta fall vinner Vimmerby och tar sig till en semifinal. Kvartsfinal 2 är mer svårtippad, men jag tror Lindome IBK slår BK Vingen och tar sig till en semifinal. Det skulle betyda att vi har dessa semifinaler att se fram emot:


Semifinal 1: Finspång IBK - Vimmerby IBK

Semifinal 2: Mjölby IBK - Lindome IBK


Finspång bör vara det bästa laget den här turneringen sett till en match, men orkar leverera en hel turnering? Orkar VImmerby? Allt kan hända i såna här matchen, men såklart tippar jag på att Finspång vinner denna match. Precis som i gruppspelet slår Mjölby IBK Lindome IBK. Det betyder att vi har en final mellan:


Final: Finspång - Mjölby IBK


Jag tror det blir en ruggigt jämn match. En träningsmatch mellan dessa två lag har redan spelats och den slutade i seger för Finspång med uddamålet. Den här gången tror jag Mjölby vinner. Inför hemmapubliken så spelar man hem Östgötapokalen 10/11.


Cupsegrare: Mjölby IBK



/Sportzmurfen

Av indibandi zmurfs - 23 augusti 2010 12:01

Vi har intervjuat ytterligare en gång Per Kustvik, fast denna gång angående deras träningsmatch mot Mjölby!


- Hur ser du på matchbilden?

Andra träningsmatchen åkte vi till Mjölby för att spela mot Mjölby IBF. Mjölby gick igenom seriespelet förra säsongen med bara 1 förlust så det var till att tända laget från början att det är ett bra lag vi ska möta. Vi kom till match med tre kedjor och 5 backar.
Första perioden gällde det att vi kommer rätt till våra positioner och att vi håller en tät markering. Ledorden innan match var avslut, tät och hålla vårat spel, vi gör det väldigt bra i första perioden. Vi gör 4 mål på 10 min och leder med 4-1 och alla börjar titta runt på bänken och undrar var detta ska ta vägen. Vi spelar väldigt bra med snabba spelvändningar och ett samlat försvar.
Andra perioden går i samma fotspår och Mjölby försöker men kommer inte förbi våra duktiga backar och om de ändå gör det så spelar Leo väldigt stabilt. I slutet av andra och i tredje så försöker Mjölby komma åt oss med ett mer fysiskt spel men vi står upp håller fokus.
Vi vinner matchen med 8-2 efter en väldigt fokuserad inställning och mycket prat inom laget. Vi är helt klart på rätt väg och håller vi fokus så blir detta bra.


 
- Vad tar du med dej från matchen och vad måste ni förbättra till seriepremiären?

Efter en sådan match som vi gjorde så är det svårt att hitta något som måste förbättras. Det gäller nu att se till att vi ställer in rätt fokus när det blir seriespel. Vi är just nu inne i en rätt jobbig period med mycket match spel och tuffa träningar. Det är nu vi ser till att få ihop formationer som passar till våran spelidé.
 
 
 
 
- Var det några nya i truppen? ( i sådanafall) Hur skötte dem sig?  
 Till i år var det meningen att vi skulle ha en Hj-20 trupp och en A-lags trupp men med lite frånfall så har vi slagit ihop trupperna och vi tränar alla ihop. Så till den här matchen så hade vi två stycken som inte har spelat senior spel innan, Tim Bergström och Adam Söderberg. Det såg ut som de inte var vana med det högre tempot ännu men ju längre matchen gick ju bättre gick det.
 
 
- Vilka vill du ge + till den här matchen?

I den här matchen var vi verkligen ett enda stort lag på plan och på bänken. Vi pratade hela tiden i kedjorna och mellan kedjorna mycket positivt att höra.

Marcus Pettersson ska ha ett extra plus ser verkligen ut att har roligt på plan. Sedan ska våra centrar ha ett extra plus tack vare sitt disciplinerade spel. Utan en väldigt bra målvakt så ..... nu har jag nästan nämnt alla spelarna men så blir det när det är ett lag som presterar.


Vi tackar Per Kustvik för denna intervju!

/zprattelzmurfen

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

143 besvarade frågor

Gästboken

Omröstning

Vilket lag vinner H2 säsongen 12/13
 Bergs IK
 Boxholms IBK
 IBF Antvarden
 IBF Linköping
 IBF Norrköping
 IBK Succé
 Linghems SK
 Linköping FBC
 Linköpings Universitets AIF
 Solfjäderstaden IBK
 Åby IBK Ungdom

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30 31
<<<
Augusti 2010 >>>

Antal zmurfvisningar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Translate

Föreningar i Östergötland


Ovido - Quiz & Flashcards